Preminuo Sinan Sakić: Poznati pevač izgubio bitku sa teškom bolešću

Jedan od najvećih pevača narodne muzike preminuo je u 62. godini života

Sinan Sakić je iza sebe je ostavio skoro 30 albuma, suprugu Sabinu sa kojom je u braku od 1981. godine, kao i dva sina – Alena i Rašida Foto: ATA Images

Sinan Sakić, kralj narodne muzike, preminuo je u 62 godini života.

Primljen je u Klinički centar 27. aprila. Nakon ispitivanja lekari su ustanovili da mu je potrebna transplantacija jetre. Sinan je tada prebačen na privatnu kliniku.

Podsetimo, Sinan je prošle godine imao operaciju ugradnje stentova u žučne kanale, ali su lekari iz Italije, Turske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske nakon redovnih pregleda ustanovili da to nije trajno rešenje, te da će morati na transplantaciju jetre.

Sinan Sakić Foto: Telegraf

Poslednji album Sinan je snimio 2014. godine pod nazivom “Jedina”.

Koncerti u Beogradu bili su mu omiljeni, a poslednji je pred 12.000 ljudi održao 3. juna na svom najdražem mestu – Tašmajdanu.

Sinan Sakić je rođen 13. oktobra 1956. godine u Loznici, a karijeru je započeo 1978. pesmama “Rastanak kraj rijeke” i “Sreli smo se mnogo kasno”. Veliki muzički talenat koji je mnogo puta pokazao nasledio je od svog oca koji je svirao u vojnom orkestru.

Od ’80-ih je bio deo sastava čuvenog “Južnog vetra”, u kom je bio sve do 2001. godine.

Jedan od najvećih hitova ikada otpevanih na ovim prostorima je “Ej, otkad sam se rodio”:

Godine 1982. Sinan je snimio album “Reci sve želje”. Zahvaljujući njemu postao je jedan od najslušanijih folk pevača.

Iza sebe je ostavio skoro 30 albuma, suprugu Sabinu sa kojom je u braku od 1981. godine, kao i dva sina – Alena i Rašida.

(izvor: Telegraf.rs)